Szeptember 9-én érkezett el a nagy nap, amire március óta vártunk. Mia délután írt, hogy úgy néz ki megindult a szülés. Mivel Gordon Miki és Mia harmadik gyereke, ezért nem volt nagy rohanás, idegeskedés, és még meg kellett várni a barátokat is, akik az otthon maradt gyerekekre vigyáztak.

Majdnem 8 óra volt mire a budapesti Szent István kórházhoz értem és eltelt egy kis idő, míg megtaláltam a vajúdószobát. Mia lassan készülődött, a kórház csendes és nyugodt volt. A fájások egyre sűrűsödtek. Miki és Mia együtt készültek, sétáltak, beszélgettek, viccelődtek, vagy csak csendesen ölelték egymást. Közben telefonon tartották a kapcsolatot az otthon maradt két izguló gyerekükkel.

Mia a tervek szerint a kórház kádas vajúdószobájába került. A kis szobában egy hatalmas ágy volt és egy sarokkád. A sarokban egy kis asztalon egy sólámpa égett, ezenkívül egy olvasólámpa világította be a szobát. Mia kérésére minden más lámpát lekapcsoltunk, hogy így tudjon hangolódni az egyre sűrűsödő fájdalmakra, és hogy amikor Gordi megérkezik őt se vakítsa el hirtelen a külvilág.

A szülés fotózás nem egyszerű, egyszerre kell jelen lenned és a háttérben maradnod. Olyan képeket készíteni, amik maradandó élmények lesznek majd, fotós szemszögből egészen mostoha körülmények között, úgy hogy közben sokszor te is a könnyeiddel küzdködsz.

A szülésznő egy idő után azt javasolta Miának, hogy a kádban folytassa a vajúdást. Nem sokkal azután, hogy kényelmesen elhelyezkedett a kádban, megkezdődött a szülés utolsó szakasza. A hozzáértő, türelmes szülésznő segítségével Mia szépen, lassan szülte meg Gordont. Hihetetlen élmény volt, ahogy Mia arcán követhettem ahogy az összehúzódások okozta fájdalom egyszercsak extázissá vált. Majd mikor karjaiban tartotta második kisfiát megindultak az örömkönnyei is.

Miki nyugodtan, erőt sugározva tartotta kimerült feleségét és harmadik gyermekét. Amíg Miát kisegítették a kádból és megvizsgálta az orvos, Mikivel elkísértük Gordont élete első megmérettetésén: Született 2016. 09. 09. 22h 53-kor, 54 cmesen 3,34 kgval apukája anyukája és testvérei nagy-nagy örömére.

Később még pár képet készítettem az új kis jövevényről és a családról, majd Miával abban maradtunk hogy 1-2 nap múlva visszajövök, hogy a nyugodtabb körülmények (és jobb fényviszonyok) között tudjak néhány friss képet készíteni a legifjabb rockkerről.

Nagyszerű élmény volt Mia szülésénél jelen lenni, ezért nagyon hálás vagyok neki. Hamarosan jönnek az újszülött fotók és készülnek a várandóság utolsó képei is, immár Gordival.

Nagyon sok születés napot és jó pihenést kívánok!

Mia várandósságának eddigi fázis fotózásait erre találjátok: harmadik hónapos kismama képekhetedik hónapos kismama képek, nyolcadik hónapos képek.

One comment

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .