Kinek szól a Fotó Klub?

Tudok egy jó programot keddenként délelőtt, ha szeretnél szebb képeket készíteni a gyerekekről, unokákról, ha gépvásárlás előtt állsz, ha csak mobillal vagy automata módban fotózol, de szeretnél fejlődni, inspirációt gyűjteni.

A Fotó Klub elsősorban lelkes amatőröknek szól, akik családot, embereket szeretnének fényképezni. Ebben a témában tudok neked hivatásos családi és portré fotósként segíteni. Rólam itt olvashatsz bővebben >>>

Miről lesz szó?

A Klubba 5-10 főt várok, tehát kiscsoportos képzésre lehet számítani, ahol lesz idő a kérdésekre.

Szianosz Artemisz fotója

A klub 60 perces lesz és az egyes órákon több tematikáról fogok nektek beszélni. Lesz házi feladat és mindig nézegetünk képeket tőletek és fotósoktól is. Ezekről a témákról beszélünk majd:

  • Mit kell tudni a fényképezőgépekről, melyik a nekem való, milyen objektívet érdemes venni?
  • Fényképezőgép szelídítés – Milyen programban érdemes fotózni? Elmondom, hogy a gépeden melyik kis ikon mit jelent és mikor melyiket érdemes választani.
  • Mit is jelentenek azok a bűvös szavak: fehéregyensúly, ISO, f érték, záridő – csak annyira részletesen, hogy egy alap kompakt géppel, mobiltelefonnal fotózó vagy akár a karácsonyra kapott első komolyabb géppel rendelkező lelkes amatőrök is tudják követni.
  • Miért nem élesek a képeim?
  • Mitől lesz izgalmas egy kép? – Képszerkesztés, komponálási alapok, mire figyelj, amikor kattintasz.
  • Hogyan világítsak, használjam ki napfényt? – Segítek, hogy megtanuld meglátni a fényt, mutatok trükköket, hogyan használd a meglévő fényeket és elmondom, hogy mire is jó a beépített vaku.
  • Találd meg a stílusod! – Milyen képek tetszenek? A szépen beállított portrék, az elkapott pillanatok, vagy a PhotoShop varázslat? Mutatok neked fotósokat, munkákat, hogy legyen miből ihletet meríteni, elmondom mire kell figyelni, milyen eszközök, milyen ismeretek kellenek a fotók készítéséhez.
  • Hogyan fotózzak embereket, gyerekeket? – Hogy találd meg a megfelelő helyszínt, hátteret, fényeket, hogyan instruáld a képeken szereplőket.
  • Hogyan tárold a képeket, hogy 5 év múlva is megtaláld őket? Miért érdemes nyomtatni?
  • A Klubban számítógépes utómunkáról nem lesz szó.

A pontos tematika kidolgozás alatt áll. Ha érdekel a Klub és van olyan téma, amit mindenképpen szeretnéd, hogy érintsünk, írj!

Hol és mikor? 

A Klubot márciusban és áprilisban tartom, összesen előzetesen 6-8 órát tervezek. Várlak szeretettel márciustól keddenként délelőtt 10 órától baba barát helyszínen, a San Marco utcai művelődési házban . Igény esetén gyerek felügyelettel. Ha szeretnél valakit, aki figyel a babára, amíg te okosodsz, kérlek az első alkalom előtt legalább egy héttel írj, vagy hívj, hogy tudjak szervezni felügyelőt.

 

Az első Klub időpontja 2018. március 6. 10 óra.

Mennyibe kerül? 

Egy alkalom 3000 Ft-ba kerül, bérlet a 6 alkalomra 15 000 Ft-ba kerül. A Klub akkor indul, ha az első alkalomra lesz legalább 5 jelentkező, hozd el barátnődet is és terjeszd a Klub hírét!