Fotó Klub kezdőknek – Herve Adrienn fotós vezetésével

Kinek szól a Fotó Klub?

Tudok egy jó programot keddenként délelőtt, ha szeretnél szebb képeket készíteni a gyerekekről, unokákról, ha gépvásárlás előtt állsz, ha csak mobillal vagy automata módban fotózol, de szeretnél fejlődni, inspirációt gyűjteni.

A Fotó Klub elsősorban lelkes amatőröknek szól, akik családot, embereket szeretnének fényképezni. Ebben a témában tudok neked hivatásos családi és portré fotósként segíteni. Rólam itt olvashatsz bővebben >>>

Miről lesz szó?

A Klubba 5-10 főt várok, tehát kiscsoportos képzésre lehet számítani, ahol lesz idő a kérdésekre.

Szianosz Artemisz fotója

A klub 60 perces lesz és az egyes órákon több tematikáról fogok nektek beszélni. Lesz házi feladat és mindig nézegetünk képeket tőletek és fotósoktól is. Ezekről a témákról beszélünk majd:

  • Mit kell tudni a fényképezőgépekről, melyik a nekem való, milyen objektívet érdemes venni?
  • Fényképezőgép szelídítés – Milyen programban érdemes fotózni? Elmondom, hogy a gépeden melyik kis ikon mit jelent és mikor melyiket érdemes választani.
  • Mit is jelentenek azok a bűvös szavak: fehéregyensúly, ISO, f érték, záridő – csak annyira részletesen, hogy egy alap kompakt géppel, mobiltelefonnal fotózó vagy akár a karácsonyra kapott első komolyabb géppel rendelkező lelkes amatőrök is tudják követni.
  • Miért nem élesek a képeim?
  • Mitől lesz izgalmas egy kép? – Képszerkesztés, komponálási alapok, mire figyelj, amikor kattintasz.
  • Hogyan világítsak, használjam ki napfényt? – Segítek, hogy megtanuld meglátni a fényt, mutatok trükköket, hogyan használd a meglévő fényeket és elmondom, hogy mire is jó a beépített vaku.
  • Találd meg a stílusod! – Milyen képek tetszenek? A szépen beállított portrék, az elkapott pillanatok, vagy a PhotoShop varázslat? Mutatok neked fotósokat, munkákat, hogy legyen miből ihletet meríteni, elmondom mire kell figyelni, milyen eszközök, milyen ismeretek kellenek a fotók készítéséhez.
  • Hogyan fotózzak embereket, gyerekeket? – Hogy találd meg a megfelelő helyszínt, hátteret, fényeket, hogyan instruáld a képeken szereplőket.
  • Hogyan tárold a képeket, hogy 5 év múlva is megtaláld őket? Miért érdemes nyomtatni?
  • A Klubban számítógépes utómunkáról nem lesz szó.

A pontos tematika kidolgozás alatt áll. Ha érdekel a Klub és van olyan téma, amit mindenképpen szeretnéd, hogy érintsünk, írj!

Hol és mikor? 

A Klubot márciusban és áprilisban tartom, összesen előzetesen 6-8 órát tervezek. Várlak szeretettel márciustól keddenként délelőtt 10 órától baba barát helyszínen, a San Marco utcai művelődési házban . Igény esetén gyerek felügyelettel. Ha szeretnél valakit, aki figyel a babára, amíg te okosodsz, kérlek az első alkalom előtt legalább egy héttel írj, vagy hívj, hogy tudjak szervezni felügyelőt.