Családi életképek Pomázon

Fotókat általában jeles alkalmakkor készítünk. Születésnapokon, nyaralásokon, esküvőkön, ha babát várunk és amikor megérkezett az új családtag. Otthon aztán az anyukák rengeteg képet készítenek a gyerekekről. Először minden apróságot lefotóznak, hogy nevet, hogy alszik, hogy kapaszkodik a nagyi hajába, majd az első almapüré evést, aztán ahogy felül, majd feláll, ahogy a homokozóban játszik, amikor először megy óvodába, aztán iskolába. Aztán már csak jeles alkalmakkor készülnek a képek. Születésnapokon, nyaraláskor, esküvőkön…

Ritkán készülnek családi életképek az unalmas hétköznapokról. Csalóka időszak ez. Minden nap monoton. Napról napra ugyanaz történik. Felkelés, reggeli, öltözködés, kis játék, ebédkészítés, játszótér, bevásárlás, vacsorafőzés, várakozás apára, vacsora, fürdés, altatás. Másnap ugyanez előlről. Nincs ebben semmi érdekes. Nem vesszük észre, ahogy ezek napok szépen lassan változnak, elmúlnak és egyszer csak ott áll egy nagy óvodás, vagy iskolás gyerek és nem is értjük, hogy hogy szaladt el az 3-4-5 év, mi is történt velünk.

Julival 2016-ban többször találkoztam, amikor megörökítettem a várandósságát. Most, hogy megszületett a második fiúcska is, egy különleges fotózásban gondolkoztunk. Olyan képeket akartunk készíteni, ami hűen visszaadja ezt az időszakot. A délután alatt, amit Pomázon töltöttem Juliéknál valódi életképek készültek. Olyan képeket szerettem volna készíteni, amiket ha pár év múlva kézbe vesznek előjönnek ennek az időszaknak az emlékei. A hancúrozás, közös evések, játék, kirándulások. Készült természetesen portré és csoport kép is a családról, amin végre Juli és rajta lehetett. Sőt még testvére is csatlakozott a vidám családi fotózáshoz.

Neked vannak képeid az unalmas hétköznapokról? Ha szeretnél olyan családi életképek sorozatot, ami megörökítik az észrevétlenül elmúló családi pillanatokat, keress bátran!

Edit – glamour portré fotózás

Edittel a budatétényi Terem22 stúdióban kísérleteztünk. A régi gyárépületben kialakított fotóstúdió sokféle fotózásra nyújt lehetőséget. Néhány komolyabb kép után, kicsit játékos majd glamour portré képek felé vettük az irányt.

Portréfotózás a Budai Arborétumban

Ágival egy péntek délután találkoztunk saját lakásán, ahol átnéztük a ruhatárját és Szikszay Kriszti elkészítette a gyönyörű sminket. A meleg, késő tavaszi délutánon a portréfotózás helyszínéül a Budai Arborétumot választottuk. A parkban az a nagyszerű, hogy könnyen megközelíthető akár tömegközlekedéssel is, és egy kis helyismerettel a parkolásért sem kell fizetni. A hatalmas zegzugos parkban minden adott, hogy szép képek készüljenek. Ágit egyik legjobb barátnője is elkísérte, így a fotózás remek hangulatban telt, és ami a legjobb, hogy a lányok a fotózás után egy csajos estét is eltölthettek.

Íme a képek Ágiról.

Dori – portré fotózás stúdióban

Dórival egy belvárosi stúdióban készítettünk portrékat. Miután Seres Izabella Sminkmester elkészült a gyönyörű sminkkel és elkészült Dóri frizurája is kipróbáltunk néhány pózt és beállítást. Dóri a portré fotózás képeit használhatja imidzs építésre önéletrajzban, vállalkozása weboldalán vagy bármelyik közösségi oldalon. De én úgy gondolom, hogy mindenkiről kell egy portré minden életszakaszban, amire évek múlva visszanézhet: igen így néztem ki a 20as, 30as, 40es vagy 50es éveimben.

Lépj ki a kamera mögül! készüljön rólad is portré!

 

Nelli – üzleti portré fotózás

Nellivel egy budapesti stúdióban és utána egy közeli parkban készültek portrék. A fotózás előtt frizura is készült, a sminket pedig Seres Izabella sminkmester készítette. Olyan üzleti portré képeket akartunk készíteni, ami egy önéletrajzban és vállalati weboldalon is megállja a helyét. Sokkal személyesebb lesz az önéletrajzod, ha nem egy merev igazolványképet használsz. A felkészülés és a fotózás nagyjából két órát vett igénybe, és Nelli most válogathat, hogy mennyire barátságos, megnyerő vagy kreatív oldalát mutatja a közösségi médiában és az üzleti életben.

Készüljön rólad is fotó! Írj, ha szeretnél üzleti portrét vagy családoddal egy közös emléket!

Júlia és Zoli – szerelmes fotós séta a várban

Júlival és Zolival fotós sétát terveztünk a várban. A tavaszi délután ideális volt igazi szerelmes fotók készítéséhez. A szerelmespárral a Várkert bazártól a Tóth Árpád sétányig sétáltunk együtt, ahol még javában nyíltak a japán cseresznyefák.

A vár akár reggel vagy a délutáni naplemetében ideális helyszín páros vagy jegyesfotózásra.

Artemisz – készüljön rólad is portré

Artemisszel egy fotózáson dolgoztunk. Miközben a modelleink sminkje és frizurája készült, bemelegítésként fotóztuk egymást. Ekkor készült ez a pár portré fotó. Artemisz nagyszerű fotós, odaadó kétgyermekes anyuka és gyönyörű nő.

Készüljön rólad is portré minden életszakaszban!

 

Anna – bájos portrék

Annával egy belvárosi stúdióban találkoztunk, hogy néhány portré képet készítsünk. A fotózás előtt smink és frizura is készült, így gyönyörűen és magabiztosan állt a kamerám elé. A fotózás remek hangulatban telt, igazi csajos délutáni program kerekedett belőle.

Hiszek benne, hogy mindenkiről kell, hogy legyen egy-egy portré minden életszakaszban. Hamarosan mégtöbb portréval jelentkezem.

Írj bátran, ha szeretnél kilépni a fényképezőgép mögül, ha szeretnél egy igazán gyönyörű fotót magadról.

Lilla és Ádám – szerelmes fotós séta a várban

Lillával és Ádámmal egy tavaszi vasárnap kora reggel, napfelkelte után találkoztunk egy kis szerelmes, andalgós fotós sétára.

A virágba borult budapesti reggel gyönyörű háttérként szolgált a vidám pár képeihez.